Přeskočit na obsah

7 typů zákazníků a jak každého z nich přeměnit na kupujícího

uvodka17 

Chcete zvýšit konverze na vašem e-commerce webu? Klíčem k úspěchu je pochopení různých typů zákazníků a jejich chování online. Každý zákazník je jiný a přistupuje k nákupnímu procesu odlišně.

Aby váš e-shop dosáhl maximální efektivity, je důležité se naučit rozpoznávat tyto rozdíly a přizpůsobit se jim. V tomto článku se dozvíte o sedmi typech zákazníků a jak je efektivně přeměnit na kupující.

banner_eBook

1. Zvědavci

Zvědavci jen procházejí a nejsou po ničem konkrétním. Užívají si nakupování a možná hledají něco, co je zaujme.

Jak je přeměnit: Ujistěte se, že váš web je snadno prohlížitelný a dobře strukturovaný. Nabídněte jim důvod, proč se přihlásit k odběru vašeho newsletteru. Používejte e-mailové kampaně, abyste je udrželi v kontaktu. Dobře navržené stránky s jasným a intuitivním uspořádáním mohou přitáhnout jejich pozornost a povzbudit je k prozkoumání dalších produktů.

 

2. Lovci slev

Tito zákazníci slyšeli o vaší slevě a chtějí najít výhodnou nabídku.

Jak je přeměnit: Vytvořte stránku se slevami a kupóny, aby zákazníci nemuseli hledat jinde. Zvýrazněte zlevněné položky na hlavní stránce. Nabídněte speciální akce a časově omezené nabídky, které povzbudí jejich zájem. Umožněte jim snadno nalézt a uplatnit slevové kódy, což zvýší jejich spokojenost a pravděpodobnost nákupu

3. Kupující 

Kupující vědí přesně, co chtějí, a jsou připraveni to koupit.

Jak je přeměnit: Zajistěte, aby byl nákup snadný a bez překážek. Minimalizujte počet kroků k dokončení nákupu a eliminujte pop-up reklamy, které by mohly rušit. Poskytněte jasné a stručné informace o produktech, přehledný košík a jednoduchý proces platby.

ipad-1

4. Výzkumníci

Výzkumníci mají obecnou představu o tom, co chtějí, ale chtějí porovnat možnosti a ceny.

Jak je přeměnit: Poskytněte podrobné informace o produktech, včetně rozměrů, návodů, dat a recenzí. Vytvořte kvalitní fotografie a videa produktů. Nabídněte srovnání produktů, zákaznické recenze a odborné názory, které jim pomohou udělat informované rozhodnutí.

5. Noví zákazníci

Noví zákazníci si užili svůj předchozí nákup a vracejí se, aby prozkoumali další možnosti.

Jak je přeměnit: Vítejte je zpět s personalizovanými zprávami. Nabídněte jim speciální slevy a poděkujte jim za jejich věrnost. Vytvořte programy odměn, které je motivují k dalším nákupům a zvyšují jejich loajalitu.

6. Nespokojení zákazníci

Tito zákazníci vracejí zboží, protože nesplnilo jejich očekávání. Chtějí vyřešit problém.

Jak je přeměnit: Naslouchejte jejich stížnostem a rychle reagujte. Nabídněte řešení problému a ujistěte je, že vám záleží na jejich spokojenosti. Poskytněte jim snadný proces vrácení zboží a vyměňte nebo refundujte jejich nákup, abyste obnovili jejich důvěru.

7. Věrní zákazníci

Vaši nejlepší zákazníci se často vracejí a rádi u vás nakupují.

Jak je přeměnit: Odměňujte jejich věrnost. Nabídněte jim exkluzivní slevy, přednostní přístup k novým produktům a další výhody. Vytvořte věrnostní programy, které je motivují k dalším nákupům a zvyšují jejich loajalitu.

Foxdeli: Revoluce ve správě zákaznické zkušenosti

Foxdeli je výkonný nástroj, který může transformovat váš e-commerce podnikání tím, že zlepší zákaznickou zkušenost po nákupu. Zde je několik unikátních způsobů, jak Foxdeli může pomoci:

  • Vylepšení zákaznické komunikace: Foxdeli poskytuje platformu pro automatizovanou komunikaci se zákazníky. Informujte je o stavu jejich objednávky, termínech doručení a případných změnách. Tím udržujete zákazníky informované a snižujete jejich nejistotu.
  • Působivé stránky pro sledování zásilek a notifikační e-maily: Tvořte působivé stránky pro sledování zásilky a notifikační e-maily, které se automaticky přizpůsobí stavu zásilky, obohacené o marketingové kampaně. S pomocí Foxdeli můžete dosáhnout následujících výsledků:

    8/10 zákazníků otevře e-mail o stavu zásilky.

    7 % zákazníků proklikne marketingový banner.

    136 % návratnost investice (ROI) díky efektivnímu využití Foxdeli pro sledování zásilek a marketingové kampaně.

  • Zlepšení zákaznické podpory: S Foxdeli můžete snadno sledovat hodnocení a problémové stavy objednávek. Rychle reagujte na jejich potřeby a zajišťujte, aby byly všechny problémy vyřešeny k jejich spokojenosti.

Zvýšení konverzí na vašem e-commerce webu vyžaduje porozumění různým typům zákazníků a jejich potřebám. Každý zákazník přistupuje k nákupnímu procesu jinak, a proto je důležité přizpůsobit vaše marketingové a prodejní strategie těmto rozdílům. Ať už se jedná o zvědavce, lovce slev, výzkumníky, nebo věrné zákazníky, správný přístup může výrazně zvýšit šance na jejich přeměnu na kupující.

Foxdeli je neocenitelným nástrojem, který vám pomůže posílit zákaznickou podporu. Díky Foxdeli můžete zákazníkům poskytovat přesné a aktuální informace o jejich objednávkách, rychle reagovat na jejich dotazy a problémy, a tím zvyšovat jejich spokojenost a loajalitu.

Pamatujte, že každý detail se počítá a správné pochopení a přizpůsobení se různým typům zákazníků může znamenat rozdíl mezi průměrným a úspěšným e-commerce podnikáním. Investice do optimalizace zákaznické zkušenosti a využití platforma jako Foxdeli se vám vrátí v podobě vyšších konverzí, spokojenějších zákazníků a lepšího celkového výkonu vašeho e-shopu.


banner_eBook