Přeskočit na obsah

Jak získat loajální zákazníky ve třech krocích?

 

uvodka15

V prostředí moderního e-commerce je budování zákaznické loajality zásadní pro dosažení dlouhodobého úspěchu. Získání věrných zákazníků není jen o jednorázovém prodeji; jde o vytváření pevných vztahů, které vedou k opakovaným nákupům a pozitivním doporučením. Loajální zákazníci se k vám vracejí opakovaně, což zajišťuje stabilní příjem a neustálý růst vašeho podnikání.

banner_eBook

Pomocí platformy jako Foxdeli můžete výrazně zlepšit komunikaci se zákazníky, což je klíčové pro budování jejich loajality. Foxdeli nabízí nástroje, které vašim zákazníkům poskytují vždy aktuální informace o jejich objednávkách, což posiluje jejich důvěru ve váš e-shop. Transparentní a efektivní komunikace je základem pro vytváření pozitivních zákaznických zkušeností, které vedou k dlouhodobé loajalitě.

Nyní se podíváme na tři klíčové kroky, které vám pomohou získat a udržet loajální zákazníky prostřednictvím efektivní komunikace a správného nastavení očekávání.

image (1)-4

 

1. Nastavení očekávání: Kdy zásilka dorazí? 

Jedním z nejdůležitějších aspektů při budování důvěry a loajality zákazníků je přesná a transparentní komunikace ohledně doručení jejich objednávky. Zákazníci chtějí vědět, kdy mohou očekávat své zboží, a jakékoliv nesrovnalosti či zpoždění mohou způsobit frustraci.

Klíčové kroky:

  • Poskytujte realistické odhady: Už při dokončení objednávky by měli zákazníci obdržet realistický odhad doručení. Tento odhad by měl zohledňovat všechny možné faktory, které by mohly doručení ovlivnit.
  • Aktualizace v reálném čase: Informujte zákazníky o aktuálním stavu jejich objednávky prostřednictvím notifikací. Pokud dojde ke změně termínu doručení, informujte je co nejdříve.
  • Transparentní sledování zásilky: Umožněte zákazníkům sledovat svou zásilku v reálném čase prostřednictvím track and trace systému, jako je Foxdeli. Poskytněte jim přístup k informacím o aktuální poloze zásilky a předpokládaném čase doručení.

    2. Jak lze vrátit zboží?

Snadný a bezproblémový proces vrácení zboží je dalším klíčovým faktorem, který může výrazně ovlivnit loajalitu zákazníků. Zákazníci chtějí mít jistotu, že pokud s jejich nákupem nebude něco v pořádku, budou moci zboží snadno vrátit nebo vyměnit.

Klíčové kroky:

  • Jasné a přehledné pokyny: Poskytněte zákazníkům jednoduché a srozumitelné pokyny, jak mohou vrátit zboží. Tyto pokyny by měly být snadno dostupné na vašem webu a měly by být součástí balení.
  • Bezproblémový proces: Umožněte vrácení zboží bez nutnosti tisknutí formulářů nebo balení do původní krabice. Nabídněte možnost vrácení na výdejních místech nebo prostřednictvím dopravců, kteří podporují vrácení bez tiskárny.
  • Rychlé vyřízení: Zajistěte, aby vrácení zboží bylo vyřízeno co nejrychleji. Informujte zákazníky o průběhu procesu vrácení a potvrďte, když je vrácení úspěšně dokončeno.

    image (1)-3

3. Jaké jsou obchodní podmínky?

Jasné a srozumitelné obchodní podmínky jsou základem pro budování důvěry zákazníků. Zákazníci chtějí vědět, jaká pravidla platí pro jejich nákupy, jaké jsou možnosti vrácení nebo výměny zboží a jaká jsou jejich práva.

Klíčové kroky:

  • Dostupnost podmínek: Ujistěte se, že obchodní podmínky jsou snadno dostupné na vašem webu. Umístěte odkaz na podmínky na viditelné místo, například do zápatí webové stránky nebo do sekce pokladny.
  • Srozumitelnost: Obchodní podmínky by měly být napsány jasně a jednoduše, bez složité právnické terminologie. Zákazníci by měli snadno pochopit, jaká jsou jejich práva a povinnosti.
  • Pravidelné aktualizace: Pravidelně kontrolujte a aktualizujte obchodní podmínky, aby byly v souladu s aktuálními zákony a předpisy. Informujte zákazníky o jakýchkoliv změnách podmínek.

banner_eBook