Přeskočit na obsah

Prodáváte online? Tady jsou 3 tipy!

uvodka11 (1)
 
V konkurenčním světě e-commerce je klíčové nejen získání nových zákazníků, ale i udržení těch stávajících a maximální využití jejich potenciálu.
 
Jedním z efektivních nástrojů, jak toho dosáhnout, jsou nabídky po nákupu, které mohou významně obohatit zákaznickou zkušenost a zároveň zvýšit průměrnou hodnotu objednávek. V tomto článku se podrobně podíváme na tři případové studie značek, které tyto strategie úspěšně implementovaly.
 

 

1. Dollar Shave Club: Budování komunity s přidanou hodnotou

Dollar Shave Club si vybudoval silný vztah se svými zákazníky díky promyšlené strategii nabídek po nákupu.

image (1)-1

Když zákazník zakoupí holicí strojek, automaticky mu jsou nabídnuty další produkty, jako jsou krémy po holení, vlhčené ubrousky a tělové mýdla. Tato metodika nejenže zvyšuje průměrnou hodnotu objednávek, ale také posiluje loajalitu zákazníků, kteří cítí, že značka skutečně rozumí jejich potřebám a nabízí jim komplexní řešení pro péči o muže.

banner_eBook



2. BombTech Golf: Revoluce v prodeji golfového vybavení

Pod vedením Tylera "Sully" Sullivana, BombTech Golf přistoupila k inovativním post-purchase nabídkám během kampaně pro uvedení nového produktu.

image (3)

Tento přístup nejenže dramaticky zvýšil první den prodeje na $100,000, ale celkově v prvním měsíci vynesl $600,000. S 45% konverzní mírou a 43% nárůstem průměrné hodnoty objednávky, BombTech prokázal sílu efektivně nastavené post-purchase strategie. Sullivanův přístup "nastavit a zapomenout" umožnil značce udržet tyto vysoké výkony s minimálním úsilím po počátečním nastavení.

 3. AngryBeards: Dynamický rozvoj kosmetické značky z Třebíče

AngryBeards, inovativní kosmetická značka z Třebíče, prudce roste a investuje do vylepšení zákaznických zkušeností s cílem zvýšit tržby. V rámci této strategie značka implementovala platformu Foxdeli, která umožňuje e-shopům udržovat neustálé spojení se zákazníky od momentu nákupu až po rozbalení zásilky. Tato platforma poskytuje přehledné sledování zásilek a proaktivní komunikaci během celého procesu doručení.

Implementace a integrace Foxdeli

V září 2023 AngryBeards zahájila integraci systému Foxdeli, což zahrnovalo technické propojení s e-shopovou platformou Shoptet Premium a logistickými partnery jako Zásilkovna, Česká pošta a vlastní dopravu na prodejny. Bylo nutné přizpůsobit e-mailové šablony a stránky pro sledování zásilek, aby odpovídaly firemní komunikační strategii a udržovaly konzistenci s vizuální identitou značky. Foxdeli umožnilo snadné vytvoření vizuálně atraktivních a informačně bohatých e-mailových oznámení, které odrážejí identitu značky AngryBeards.

Výsledky implementace

Během 60 denního období AngryBeards odeslala 42 371 zásilek a doručila 135 259 e-mailových oznámení, což vedlo k významným výsledkům:

  • Průměrná míra otevření e-mailů: 63%
  • Míra prokliku (CTR) dosáhla v průměru 11%, přičemž ve stavu "Předáno dopravci" stoupla na 16%
  • Stabilita doručení udržena na úrovni 99,8%
  • Marketingové kampaně integrované do e-mailových oznámení generovaly 1 023 návštěv s konverzní mírou 3,86%, což přispělo k návratnosti investic na úrovni 136% (ROI).

 Strategický přístup k nabídkám po nákupu

Nabídky po nákupu představují pro e-commerce značky významný nástroj, jak nejen zlepšit zákaznickou zkušenost, ale také zvýšit průměrnou hodnotu objednávek a zlepšit celkovou rentabilitu.

Jak ukazují příklady Dollar Shave Club, BombTech Golf, a AngryBeards, správně zacílené a implementované strategie mohou vést k významnému zvýšení výkonu a posílení značky.

Pro značky, které hledají cesty k růstu, je rozvoj efektivních post-purchase nabídek klíčovým krokem k dosažení těchto cílů. Znalost vašeho zákazníka je zásadní.

Rozumění potřebám a preferencím vašich zákazníků vám umožní nabízet relevantní produkty, které skutečně ocení. Tím se nejen zvyšuje průměrná hodnota objednávek, ale i zákaznická spokojenost a věrnost.

  • Automatizace pro škálovatelnost: Jak ukázal příklad BombTech Golf, nastavení a optimalizace post-purchase strategie může vést k "nastavit a zapomenout" systému, který generuje příjem s minimálním běžným zásahem. Tím se uvolňují zdroje, které můžete věnovat inovacím nebo expanzi.
  • Testování a iterace: Svět e-commerce se neustále vyvíjí, a proto je nezbytné neustále testovat a upravovat vaše nabídky. Kettle & Fire ukázalo, jak průběžné testování a zlepšování post-purchase nabídek může dramaticky zvýšit příjmy a zlepšit zákaznické zážitky.
  • Etika a transparentnost: Při implementaci post-purchase nabídek je důležité zachovat transparentnost a etický přístup. Zákazníci by měli mít jasně komunikované, co kupují, a měli by mít možnost snadno nabídky odmítnout, což podporuje důvěru a respekt.

Z těchto příkladů je jasné, že efektivně zacílené a správně implementované nabídky po nákupu mohou nejen zvýšit vaše příjmy, ale také posílit vztahy se zákazníky a podpořit jejich loajalitu. Každá značka by měla pečlivě zvážit, jak tuto strategii může uplatnit v rámci svého obchodního modelu, aby podpořila svůj dlouhodobý růst a úspěch.

Stejně jako úspěšné značky, pomáhá Foxdeli e-shopům zlepšovat retenci zákazníků a zvyšovat příjmy prostřednictvím automatizované komunikace během doručování, zlepšování prodeje a doručitelnosti.

Jsme hrdí na to, že mezi našimi spokojenými klienty najdete významné hráče na trhu e-commerce, jako jsou Kulina a Angry Beards,AB-1 

kteří již využívají naše řešení pro posílení svých vztahů se zákazníky a maximalizaci tržního potenciálu.

Chcete vidět, jak to funguje v praxi? Prohlédněte si naše DEMO a přesvědčte se, co všechno můžeme udělat pro váš e-shop.

banner_eBook