Přeskočit na obsah

Od kliknutí k návštěvě: Proč jsou pobočky klíčem k věrnosti zákazníků ?

uvodka01-4

V době, kdy online nakupování zažívá obrovský boom, by se mohlo zdát, že kamenné pobočky začínají hrát druhé housle. Realita je však jiná. I když digitální nákupy poskytují zákazníkům pohodlí a rychlost, kamenné pobočky mají stále své nezastupitelné místo v komplexní zákaznické zkušenosti. A co víc – pobočky mohou hrát klíčovou roli v ponákupním marketingu, který je dnes nezbytný pro budování dlouhodobé loajality a spokojenosti zákazníků.

prodejna01-2

Zákaznická cesta totiž nekončí stisknutím tlačítka ,,Objednat.” Právě naopak – teprve zde začíná další důležitá fáze. Zákazníci si nejen přejí, aby jejich objednávka dorazila včas a v pořádku, ale očekávají také další přidanou hodnotu, která je přesvědčí, že se vyplatí vracet se k vaší značce. A právě tady mohou pobočky sehrát zásadní roli.

BANNER_EBOOK-Notifikace-Aug-18-2024-02-32-07-3198-PM

BOD_01 (1)

Možnost osobního vyzvednutí objednávek na pobočkách je stále populárnější. Pro mnoho zákazníků je to ideální způsob, jak ušetřit na dopravě a zároveň si být jistí, že zboží dorazí včas a v pořádku. Pobočka se tak stává více než jen místem pro odběr – je to místo, kde zákazník může získat osobní přístup, poradit se s odborníky a možná i objevit další zajímavé produkty. Osobní vyzvednutí navíc poskytuje příležitost k budování vztahu se zákazníkem. Zákazník ocení osobní přístup, a když se bude cítit na pobočce vítán a dobře obsloužen, je větší šance, že se k vám bude vracet.

BOD_02 (1) - kópia
 

Vrácení zboží nebo reklamace může být pro zákazníky často stresující. Možnost vyřešit tento problém přímo na pobočce, rychle a s osobním přístupem, může být obrovským benefitem. Zákazník nemusí řešit složité online formuláře, čekat na odpověď nebo se obávat, zda se jeho zásilka vrátí v pořádku. Na pobočce se může osobně poradit, vyřešit problém ihned a odcházet s dobrým pocitem, že se o něj značka skutečně stará. A co víc, když zákazník zažije pozitivní řešení reklamace nebo vrácení zboží, zvýší se jeho důvěra v značku, což ho může motivovat k dalším nákupům.

BOD_03 (1)-1
 

Návštěva pobočky je ideální příležitostí k nabídnutí dalších produktů zákazníkovi. Když zákazník přijde pro svou objednávku, je otevřený k tomu, že mu ukážete další produkty, které by ho mohly zajímat. Zde přichází na scénu umění upsellingu a cross-sellingu. Díky osobnímu přístupu můžete zákazníkovi nabídnout další produkty, které doplňují jeho původní nákup, nebo mu představit novinky, které by ho mohly zaujmout. Tento přístup nejenže zvyšuje průměrnou hodnotu objednávky, ale také zlepšuje celkový zážitek z nákupu a posiluje zákazníkovu vazbu k vaší značce.

 

BOD_04 (1) - kópia

Pořádání eventů, workshopů nebo speciálních akcí na pobočkách je skvělým způsobem, jak přilákat zákazníky a nabídnout jim něco navíc. Ať už jde o předváděcí akce, workshopy zaměřené na používání produktů nebo exkluzivní setkání pro věrné zákazníky, tyto aktivity mohou prohloubit vztah mezi zákazníkem a vaší značkou. Zákazníci mají možnost naučit se něco nového, vyzkoušet produkty v praxi a sdílet své zkušenosti s ostatními. Tímto způsobem budujete nejen loajalitu, ale i komunitu kolem vaší značky, což je v dnešní době nesmírně cenné.

BOD_05 (1) - kópia

Osobní kontakt na pobočkách je ideální příležitostí pro získávání zpětné vazby. Zákazníci, kteří mají možnost mluvit přímo s personálem, často poskytnou cenné informace o své zkušenosti s produkty nebo službami. Tato zpětná vazba je klíčová pro neustálé zlepšování vaší nabídky a celkové zákaznické zkušenosti. Pobočky, které aktivně sbírají a využívají zpětnou vazbu, mohou rychle reagovat na potřeby zákazníků a přizpůsobovat svou nabídku tak, aby co nejlépe odpovídala jejich očekáváním.

prodejna02-1

BOD_06 (1)

V dnešní době je klíčové, aby zákazníci měli konzistentní a příjemnou zkušenost s vaší značkou napříč všemi kanály – ať už nakupují online, na pobočce nebo prostřednictvím mobilních zařízení. Propojení online a offline světa prostřednictvím poboček může výrazně zlepšit zákaznickou zkušenost. Například nabídka možnosti vyzvednutí zboží zakoupeného online na kamenné pobočce, nebo integrace online a offline věrnostních programů, poskytuje zákazníkům větší flexibilitu a pohodlí. To nejen že zvyšuje jejich spokojenost, ale také podporuje opakované nákupy.

Maximalizujte potenciál svých poboček a proměňte je v neocenitelný nástroj pro budování loajálních zákazníků. Každá návštěva může být příležitostí k prohloubení vztahu se zákazníkem a vytvoření nezapomenutelného zážitku, který je přiměje se k vám vracet znovu a znovu. Správně využité pobočky se stanou nejen místem pro vyzvednutí zboží, ale srdcem vaší ponákupní marketingové strategie, které zajistí dlouhodobý úspěch vašeho e-shopu.

S pomocí platformy Foxdeli můžete celý tento proces ještě vylepšit – od sledování zásilek až po personalizovanou komunikaci se zákazníky. Foxdeli vám umožní poskytnout zákazníkům informace v reálném čase, ať už jde o doručení, připomínky k vyzvednutí na pobočce, nebo další kroky v jejich nákupní cestě.

kienti01-1

Vytvořte z vašich poboček nejen funkční součást, ale skutečný pilíř, na kterém bude vaše značka stát a růst, a s Foxdeli posuňte zákaznický zážitek na zcela novou úroveň.

BANNER_EBOOK-Notifikace-Aug-18-2024-02-31-54-3005-PM