Foxdeli blog | nejlepší zdroj informací o ponákupním marketingu

Ztrácíte zákazníky? Tyto e-mailové chyby mohou za to!

Written by Diana Huličová | 8/6/24 10:19 AM

E-mailová upozornění jsou klíčovým nástrojem pro e-commerce a marketingové profesionály. Dobře navržené e-maily mohou mít obrovský dopad na zákaznickou zkušenost a posílit vztah mezi značkou a jejím publikem, od potvrzení objednávky až po aktualizace doručení a oznámení o opuštěném košíku. Navzdory obrovským výhodám, které mohou e-mailová upozornění přinést, však mnoho e-shopů stále dělá některé běžné chyby, které negativně ovlivňují jejich efektivitu.

Tyto chyby mohou zahrnovat nevhodný obsah, nejasné výzvy k akci nebo nedostatečnou optimalizaci pro mobilní zařízení. Jak se ale těmto problémům vyhnout a co dělat? Tento článek upozorňuje na běžné chyby v e-mailových upozorněních a poskytuje praktické rady, jak je opravit. Zjistěte, jak personalizace, testování a sledování výkonu mohou změnit vaše e-mailové marketingové kampaně a přinést lepší výsledky.

Jde o to: Dnešní zákazníci očekávají od značek personalizované služby. E-maily, které neoslovují zákazníky jménem nebo nezohledňují jejich předchozí interakce, mohou působit automatizovaně a neosobně. Takové e-maily často nevyvolají očekávanou odpověď a mohou zákazníky odradit.

Jak to udělat:

  • Personalizace obsahu: Použijte jméno zákazníka v předmětu a těle e-mailu. Přizpůsobte nabídky na základě historie nákupů nebo prohlížení. Pokud si například zákazník nedávno zakoupil produkt, můžete mu poslat doporučení na podobné produkty nebo příslušenství, které by ho mohly zajímat.
  • Segmentujte své publikum: Segmentujte svou e-mailovou databázi na základě různých kritérií, jako jsou demografické údaje, historie nákupů nebo zájmy. Vytvářejte cílené kampaně, které odpovídají potřebám a přáním každého segmentu.

 

 

E-maily bez jasné výzvy k akci (CTA) mohou nechat zákazníky zmatené nebo nereagovat. Pokud e-mail neobsahuje konkrétní pokyny, co dělat dále, může být pro zákazníky obtížné vědět, co mají podniknout.

Jak to udělat:

  • Navrhněte odvážnou výzvu k akci: Ujistěte se, že vaše e-mailová oznámení obsahují jasně viditelnou výzvu k akci. Použijte kontrastní barvy a svou výzvu k akci umístěte do e-mailu viditelně.
  • Přidat více výzev k akci: V některých případech může být užitečné použít více výzev k akci, například „Kupte hned“ a „Další informace“, abyste zákazníkům poskytli více možností reakce.

Mnoho e-mailů se dnes čte na mobilních zařízeních. E-maily, které nejsou optimalizovány pro mobilní telefony, mohou být špatně naformátované, mají nefunkční odkazy a mohou být špatně čitelné, což může způsobit ztrátu zájmu zákazníků.

Jak to udělat:

  • Optimalizace pro mobilní zařízení: Zajistěte, aby se e-maily správně zobrazovaly na různých velikostech obrazovky. Pomocí responzivního designu přizpůsobte obsah a formátování e-mailu velikosti obrazovky.
  • Test na různých zařízeních: Před odesláním e-mailu spusťte testy na různých mobilních zařízeních a e-mailových klientech, abyste se ujistili, že e-mail vypadá a funguje správně.

 

Bez A/B testování může být obtížné určit, které prvky e-mailu jsou nejúčinnější. Mnoho firem se drží jedné verze e-mailu bez testování různých možností.

Jak to udělat:

  • Proveďte A/B testování: Vyzkoušejte různé prvky e-mailových upozornění, jako jsou předměty, obrázky, text a výzvy k akci. Analyzujte, jak různé varianty ovlivňují míru otevření, míru prokliku a míru konverze.
  • Analyzujte výsledky: Po provedení A/B testu pečlivě analyzujte výsledky, abyste pochopili, která metoda fungovala nejlépe. Aplikujte získané poznatky do svých budoucích kampaní.

Pokud nesledujete výkon svých e-mailových oznámení, nevíte, jak dobře fungují. Bez těchto dat nemůžete efektivně zlepšovat své marketingové kampaně a přizpůsobovat je potřebám zákazníků.

Jak to udělat:

  • Monitorujte klíčové metriky: Měřte a analyzujte klíčové ukazatele výkonu, jako je míra otevření, míra prokliku, míra konverze a míra odhlášení. Zjistěte více o výkonu e-mailu pomocí analytických nástrojů.
  • Implementujte změny: Na základě analýzy proveďte nezbytné úpravy e-mailových marketingových kampaní, aby lépe vyhovovaly potřebám a očekáváním zákazníků.

Ignorování zpětné vazby od zákazníků může vést k neúčinným e-mailovým upozorněním a nespokojeným zákazníkům. Zákazníci často poskytují cenné informace, které mohou pomoci zlepšit vaše e-mailové marketingové kampaně.

Jak to udělat: 

  • Sbírejte zpětnou vazbu: Používejte dotazníky a průzkumy k zjištění názorů a přání zákazníků. Ptejte se, jak hodnotí vaše e-mailové notifikace a co by si přáli zlepšit.
  • Reagujte na zpětnou vazbu: Aktivně reagujte na získané názory a implementujte doporučení do svých e-mailových kampaní. Ukazuje to zákazníkům, že si jejich názoru vážíte a že se snažíte neustále zlepšovat své služby.

Efektivní e-mailové notifikace jsou klíčem k úspěšnému udržení a rozvoji zákaznických vztahů. Vyhnout se běžným chybám, jako je nedostatečná personalizace, nejasné výzvy k akci, nebo špatná mobilní optimalizace, může výrazně zlepšit vaši schopnost komunikovat s vašimi zákazníky a zvýšit jejich spokojenost. Personalizovaný obsah, dobře navržené výzvy k akci, a pravidelné testování a analýza výkonu jsou základními kameny úspěšných e-mailových kampaní.

Pamatujte, že úspěch v e-mailovém marketingu není statický; je to neustálý proces zlepšování a přizpůsobování se měnícím se potřebám vašich zákazníků. Implementací těchto doporučení můžete nejen zlepšit efektivitu vašich e-mailových notifikací, ale také posílit loajalitu vašich zákazníků a dosáhnout lepších obchodních výsledků. Pokud se budete soustředit na optimalizaci svých e-mailových kampaní, zůstanete krok před konkurencí a vytvoříte silnější a trvalejší vztahy se svými zákazníky.

Objevte, jak může Foxdeli pomoci zefektivnit vaše e-mailové notifikace. Zarezervujte si DEMO a zjistěte, jak naše řešení může přinést lepší výsledky vašim e-mailovým kampaním a posílit loajalitu zákazníků.