Přeskočit na obsah

Spokojený zákazník, loajální zákazník

uvodka08 (1)-1

 

Mnoho značek si myslí, že jejich práce skončí, když zákazník provede nákup. Ale právě tady začíná zážitek po nákupu, který může mít obrovský vliv na budoucí úspěch.

 

Podobně jako elitní maratonci, kteří pečlivě dbají na své ochlazování po závodě, i majitelé e-shopů by měli dát velký důraz na to, co se děje po dokončení nákupu.

banner_eBook

​​Studie naznačují, že opakovaní zákazníci představují významnou část příjmů e-commerce a vykazují tendenci k vyšší nákupní aktivitě ve srovnání s novými zákazníky. Nedávno provedené analýzy naznačují, že opakovaní zákazníci přispěli k:

graf01
  • 54.93% z celkových příjmů: To jasně ukazuje, že opakované nákupy představují značný podíl na celkovém obratu e-shopu, což je důležité z hlediska dlouhodobé udržitelnosti podnikání.
  • 47.14% z celkových transakcí: Vracející se zákazníci také dominují v počtu provedených transakcí, což naznačuje jejich silnou spojitost s vaším obchodem a vysokou míru angažovanosti.
  • 27.62 % konverzní poměr: Tento vysoký konverzní poměr opakovaných zákazníků o 25% převyšuje průměrnou konverzi na webu, což podtrhuje jejich vyšší ochotu k nákupu.
  • Průměrná hodnota objednávky opakovaných zákazníků byla o 57.87% vyšší než u nových zákazníků: Tento významný rozdíl ve hodnotě objednávek jasně ukazuje, že opakovaní zákazníci přispívají k vyššímu průměrnému příjmu na jednu transakci, což je klíčové pro růst obratu e-shopu.

Tyto statistiky jasně ukazují důležitost opakovaných zákazníků pro váš e-shop a zdůrazňují potřebu investovat do opatření, která podporují jejich loajalitu a zvyšují šance na opakované nákupy.

komunikace

V dnešní době je zřejmé, že klíčem k dlouhodobému úspěchu e-shopu není jen získání nových zákazníků, ale také udržení těch stávajících. Studie naznačují, že opakovaní zákazníci hrají klíčovou roli ve vývoji tržeb e-commerce a jejich loajalita je neocenitelná. Proto je nezbytné, abychom investovali do opatření, která podporují jejich loajalitu a zvyšují šance na opakované nákupy.

Navíc, správně navržený zážitek po nákupu je základem pro budování této loajality. Podcenění této fáze může vést k ztrátě příležitostí a odchodu zákazníků.cute-couple-holding-shopping-bagsJe proto důležité věnovat pozornost každému detailu zážitku po nákupu a zajistit, aby každý zákazník odešel s pozitivním dojmem a touhou se vrátit.

Vytvoření kvalitního zážitku po nákupu je investicí do budoucnosti vašeho e-shopu a klíčem k budování trvalých vztahů se zákazníky. Díky tomu můžete nejen posílit loajalitu zákazníků, ale také zvýšit celkovou spokojenost a úspěch vašeho podnikání.

banner_eBook