Foxdeli blog | nejlepší zdroj informací o ponákupním marketingu

Jak získat loajální zákazníky ve třech krocích?

Written by Diana Huličová | 5/21/24 12:01 PM
 

V prostředí moderního e-commerce je budování zákaznické loajality zásadní pro dosažení dlouhodobého úspěchu. Získání věrných zákazníků není jen o jednorázovém prodeji; jde o vytváření pevných vztahů, které vedou k opakovaným nákupům a pozitivním doporučením. Loajální zákazníci se k vám vracejí opakovaně, což zajišťuje stabilní příjem a neustálý růst vašeho podnikání.

Pomocí platformy jako Foxdeli můžete výrazně zlepšit komunikaci se zákazníky, což je klíčové pro budování jejich loajality. Foxdeli nabízí nástroje, které vašim zákazníkům poskytují vždy aktuální informace o jejich objednávkách, což posiluje jejich důvěru ve váš e-shop. Transparentní a efektivní komunikace je základem pro vytváření pozitivních zákaznických zkušeností, které vedou k dlouhodobé loajalitě.

Nyní se podíváme na tři klíčové kroky, které vám pomohou získat a udržet loajální zákazníky prostřednictvím efektivní komunikace a správného nastavení očekávání.

 

1. Nastavení očekávání: Kdy zásilka dorazí? 

Jedním z nejdůležitějších aspektů při budování důvěry a loajality zákazníků je přesná a transparentní komunikace ohledně doručení jejich objednávky. Zákazníci chtějí vědět, kdy mohou očekávat své zboží, a jakékoliv nesrovnalosti či zpoždění mohou způsobit frustraci.

Klíčové kroky:

  • Poskytujte realistické odhady: Už při dokončení objednávky by měli zákazníci obdržet realistický odhad doručení. Tento odhad by měl zohledňovat všechny možné faktory, které by mohly doručení ovlivnit.
  • Aktualizace v reálném čase: Informujte zákazníky o aktuálním stavu jejich objednávky prostřednictvím notifikací. Pokud dojde ke změně termínu doručení, informujte je co nejdříve.
  • Transparentní sledování zásilky: Umožněte zákazníkům sledovat svou zásilku v reálném čase prostřednictvím track and trace systému, jako je Foxdeli. Poskytněte jim přístup k informacím o aktuální poloze zásilky a předpokládaném čase doručení.

    2. Jak lze vrátit zboží?

Snadný a bezproblémový proces vrácení zboží je dalším klíčovým faktorem, který může výrazně ovlivnit loajalitu zákazníků. Zákazníci chtějí mít jistotu, že pokud s jejich nákupem nebude něco v pořádku, budou moci zboží snadno vrátit nebo vyměnit.

Klíčové kroky:

  • Jasné a přehledné pokyny: Poskytněte zákazníkům jednoduché a srozumitelné pokyny, jak mohou vrátit zboží. Tyto pokyny by měly být snadno dostupné na vašem webu a měly by být součástí balení.
  • Bezproblémový proces: Umožněte vrácení zboží bez nutnosti tisknutí formulářů nebo balení do původní krabice. Nabídněte možnost vrácení na výdejních místech nebo prostřednictvím dopravců, kteří podporují vrácení bez tiskárny.
  • Rychlé vyřízení: Zajistěte, aby vrácení zboží bylo vyřízeno co nejrychleji. Informujte zákazníky o průběhu procesu vrácení a potvrďte, když je vrácení úspěšně dokončeno.

3. Jaké jsou obchodní podmínky?

Jasné a srozumitelné obchodní podmínky jsou základem pro budování důvěry zákazníků. Zákazníci chtějí vědět, jaká pravidla platí pro jejich nákupy, jaké jsou možnosti vrácení nebo výměny zboží a jaká jsou jejich práva.

Klíčové kroky:

  • Dostupnost podmínek: Ujistěte se, že obchodní podmínky jsou snadno dostupné na vašem webu. Umístěte odkaz na podmínky na viditelné místo, například do zápatí webové stránky nebo do sekce pokladny.
  • Srozumitelnost: Obchodní podmínky by měly být napsány jasně a jednoduše, bez složité právnické terminologie. Zákazníci by měli snadno pochopit, jaká jsou jejich práva a povinnosti.
  • Pravidelné aktualizace: Pravidelně kontrolujte a aktualizujte obchodní podmínky, aby byly v souladu s aktuálními zákony a předpisy. Informujte zákazníky o jakýchkoliv změnách podmínek.