Foxdeli blog | nejlepší zdroj informací o ponákupním marketingu

Prodáváte online? Tady jsou 3 tipy!

Written by Diana Huličová | 5/7/24 9:24 AM
 
V konkurenčním světě e-commerce je klíčové nejen získání nových zákazníků, ale i udržení těch stávajících a maximální využití jejich potenciálu.
 
Jedním z efektivních nástrojů, jak toho dosáhnout, jsou nabídky po nákupu, které mohou významně obohatit zákaznickou zkušenost a zároveň zvýšit průměrnou hodnotu objednávek. V tomto článku se podrobně podíváme na tři případové studie značek, které tyto strategie úspěšně implementovaly.
 

 

1. Dollar Shave Club: Budování komunity s přidanou hodnotou

Dollar Shave Club si vybudoval silný vztah se svými zákazníky díky promyšlené strategii nabídek po nákupu.

Když zákazník zakoupí holicí strojek, automaticky mu jsou nabídnuty další produkty, jako jsou krémy po holení, vlhčené ubrousky a tělové mýdla. Tato metodika nejenže zvyšuje průměrnou hodnotu objednávek, ale také posiluje loajalitu zákazníků, kteří cítí, že značka skutečně rozumí jejich potřebám a nabízí jim komplexní řešení pro péči o muže.



2. BombTech Golf: Revoluce v prodeji golfového vybavení

Pod vedením Tylera "Sully" Sullivana, BombTech Golf přistoupila k inovativním post-purchase nabídkám během kampaně pro uvedení nového produktu.

Tento přístup nejenže dramaticky zvýšil první den prodeje na $100,000, ale celkově v prvním měsíci vynesl $600,000. S 45% konverzní mírou a 43% nárůstem průměrné hodnoty objednávky, BombTech prokázal sílu efektivně nastavené post-purchase strategie. Sullivanův přístup "nastavit a zapomenout" umožnil značce udržet tyto vysoké výkony s minimálním úsilím po počátečním nastavení.

 3. AngryBeards: Dynamický rozvoj kosmetické značky z Třebíče

AngryBeards, inovativní kosmetická značka z Třebíče, prudce roste a investuje do vylepšení zákaznických zkušeností s cílem zvýšit tržby. V rámci této strategie značka implementovala platformu Foxdeli, která umožňuje e-shopům udržovat neustálé spojení se zákazníky od momentu nákupu až po rozbalení zásilky. Tato platforma poskytuje přehledné sledování zásilek a proaktivní komunikaci během celého procesu doručení.

Implementace a integrace Foxdeli

V září 2023 AngryBeards zahájila integraci systému Foxdeli, což zahrnovalo technické propojení s e-shopovou platformou Shoptet Premium a logistickými partnery jako Zásilkovna, Česká pošta a vlastní dopravu na prodejny. Bylo nutné přizpůsobit e-mailové šablony a stránky pro sledování zásilek, aby odpovídaly firemní komunikační strategii a udržovaly konzistenci s vizuální identitou značky. Foxdeli umožnilo snadné vytvoření vizuálně atraktivních a informačně bohatých e-mailových oznámení, které odrážejí identitu značky AngryBeards.

Výsledky implementace

Během 60 denního období AngryBeards odeslala 42 371 zásilek a doručila 135 259 e-mailových oznámení, což vedlo k významným výsledkům:

  • Průměrná míra otevření e-mailů: 63%
  • Míra prokliku (CTR) dosáhla v průměru 11%, přičemž ve stavu "Předáno dopravci" stoupla na 16%
  • Stabilita doručení udržena na úrovni 99,8%
  • Marketingové kampaně integrované do e-mailových oznámení generovaly 1 023 návštěv s konverzní mírou 3,86%, což přispělo k návratnosti investic na úrovni 136% (ROI).

 Strategický přístup k nabídkám po nákupu

Nabídky po nákupu představují pro e-commerce značky významný nástroj, jak nejen zlepšit zákaznickou zkušenost, ale také zvýšit průměrnou hodnotu objednávek a zlepšit celkovou rentabilitu.

Jak ukazují příklady Dollar Shave Club, BombTech Golf, a AngryBeards, správně zacílené a implementované strategie mohou vést k významnému zvýšení výkonu a posílení značky.

Pro značky, které hledají cesty k růstu, je rozvoj efektivních post-purchase nabídek klíčovým krokem k dosažení těchto cílů. Znalost vašeho zákazníka je zásadní.

Rozumění potřebám a preferencím vašich zákazníků vám umožní nabízet relevantní produkty, které skutečně ocení. Tím se nejen zvyšuje průměrná hodnota objednávek, ale i zákaznická spokojenost a věrnost.

  • Automatizace pro škálovatelnost: Jak ukázal příklad BombTech Golf, nastavení a optimalizace post-purchase strategie může vést k "nastavit a zapomenout" systému, který generuje příjem s minimálním běžným zásahem. Tím se uvolňují zdroje, které můžete věnovat inovacím nebo expanzi.
  • Testování a iterace: Svět e-commerce se neustále vyvíjí, a proto je nezbytné neustále testovat a upravovat vaše nabídky. Kettle & Fire ukázalo, jak průběžné testování a zlepšování post-purchase nabídek může dramaticky zvýšit příjmy a zlepšit zákaznické zážitky.
  • Etika a transparentnost: Při implementaci post-purchase nabídek je důležité zachovat transparentnost a etický přístup. Zákazníci by měli mít jasně komunikované, co kupují, a měli by mít možnost snadno nabídky odmítnout, což podporuje důvěru a respekt.

Z těchto příkladů je jasné, že efektivně zacílené a správně implementované nabídky po nákupu mohou nejen zvýšit vaše příjmy, ale také posílit vztahy se zákazníky a podpořit jejich loajalitu. Každá značka by měla pečlivě zvážit, jak tuto strategii může uplatnit v rámci svého obchodního modelu, aby podpořila svůj dlouhodobý růst a úspěch.

Stejně jako úspěšné značky, pomáhá Foxdeli e-shopům zlepšovat retenci zákazníků a zvyšovat příjmy prostřednictvím automatizované komunikace během doručování, zlepšování prodeje a doručitelnosti.

Jsme hrdí na to, že mezi našimi spokojenými klienty najdete významné hráče na trhu e-commerce, jako jsou Kulina a Angry Beards, 

kteří již využívají naše řešení pro posílení svých vztahů se zákazníky a maximalizaci tržního potenciálu.

Chcete vidět, jak to funguje v praxi? Prohlédněte si naše DEMO a přesvědčte se, co všechno můžeme udělat pro váš e-shop.